Retourneren

Retourbeleid en garantie

1Ik wil een pakket retourneren.
1. Neem binnen 14 dagen na ontvangst contact met ons op voor overleg. 2. Verpak het pakket zorgvuldig in een stevige doos. (Graag geen tape op de originele verpakking plakken.) 3. Vul het RETOURFORMULIER volledig in en voeg deze toe aan het pakket. 4. Verstuur het pakket naar 123zonnepaneelpakket afdeling retour Van den Bergsweg 3 7442CK Nijverdal. Deze retourkosten zijn voor u zelf tenzij anders afgesproken. 5. Zodra wij het pakket hebben ontvangen beoordelen we de staat van het product en nemen we contact met u op voor de verdere afhandeling.
2Het verpakken van de retourzending.
1. Pak het product netjes en met alle toebehoren in in de originele verpakking. 2. Plak GEEN tape op de originele verpakking, maar gebruik een stevige omdoos of folie om de originele verpakking te bescherming. 3. Voeg het ingevulde retourformulier toe en voorzie het pakket van een verzendlabel.
3Uitzonderingen op retourneren.
Is het product niet naar wens dan is retourneren geen probleem mits u aan de volgende criteria voldoet. 1. Het product is ongebruikt en niet geïnstalleerd geweest. Het uit de doos halen en bekijken zoals u in een winkel zou doen is geen probleem, zolang u het product bij het retourneren weer netjes in de doos doet. 2. Het product zit in de onbeschadigde, originele verpakking. 3. Alle originele onderdelen zijn nog compleet. (denk dan aan schroefjes, stekkertjes, de handleiding, vulling van de doos, etc.) NB Gebruikte en geïnstalleerde onderdelen en voor u op maat gemaakte kabels kunnen niet retour. Mochten wij uw retour beschadigd, gebruikt en/of niet compleet retour krijgen, dan kan het zijn wij u minder crediteren dan u ervoor betaald hebt, omdat het product minder waard is geworden.
4Product garantie
Natuurlijk heeft u gewoon garantie op alle producten die u bestelt. U kunt over het algemeen van het volgende uitgaan. De garantie op zonnepanelen is 15 jaar. De garantie op opbrengst van de zonnepanelen is 25 jaar. De garantie op omvormers is 5 jaar met mogelijkheid tot verlenging.
5Wat te doen bij een defect product.
Wanneer u een product geleverd krijgt dat beschadigd is of niet naar behoren werkt, dan vinden wij dat erg vervelend en lossen wij dat graag voor u op. Neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op.
6Zonnepanelen en verzekeren.
Over het algemeen vallen je zonnepanelen onder de opstalverzekering. Gaat het niet om uw eigen woning met een inboedelverzekering, dan is het verstandig om eens na te kijken of uw zonnepanelen daar ook onder vallen. Sommige verzekeraars eisen dat de installatie gekeurd is en voldoet aan verschillende normen. Er zijn echter verzekeraars die geen eisen stellen aan de installatie, behalve dat deze netjes volgens de richtlijnen geïnstalleerd moeten zijn. Het kan soms dus lonen om van verzekeraar te wisselen.